المقادير
كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصله مفرومه
2 فص ثوم
2 ملعقه صلصه طماطم
حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح فلفل اسود بهارات شطه
الطريقه
نبدء بتقشير البطاطس و تقويرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم
و نقلى البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكون دهبي ثم نتركها جانبا
بعد ذلك نضع البصل المفروم يتشوح ونحركه حتى يحمر خفيفا
ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح
نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم و ينضج
ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه
بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله شرائح تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
[img]
[/img]