المقادير
300جرام لحم مفروم
بصله صغيرة
2حبة طماطم
قرن فلفل اخضرمفروم
ملعقةصغيرة بهارات مشكلة
1/2 ملعقةصغيرة فلفل اسود
2 ملعقةكبيرة دبس الرمان لو مفيش البديل هو ملعقة كبيرة عسل ابيض
2ملعقة زيت زيتون او اى زيت نباتى
ملعقةصغيرة ملح
الطريقة
نبشور البصله والطماطم ثم فى طبق عميق ثم نضيف اللحم المفرومه والفلفل الاخضر والملح والبهارات والفلفل الاسود ممكن نزود الفلفل الاسود وبهارات حسب الرغبه بعد ذلك نخلطهم جيدا ثم نضيف عليهم دبس الرمان وزيت الزيتون،قلبي
ليتوزع جيدا،ضعىبعض الحشو فى داخل كل رغيف(بلدى او شامى) يكون الحشو كويس عشان اللحمه بتكش لما تستوى.
باستعمال الفرشاة امسحى الزيت النباتى او السمن على الخبزمن الجانبين الاعلى والاسفل.
غلفى كل رغيف فى قطعه من ورق الالومنيوم وضعيهافى صينية واسعه ثم ادخليه فرن متوسط الحرارة لمدة 10دقائق،افتحى الورق واتركيه لبضع دقائق اخرى لكى يتحمص سطحه.
لو عندك الشوايه الكهربائية التى يمكنك اغلاقها على الرغيف ليتحمص من اعلى واسفل مش هتحتاجى الورق الالو منيوم وياخذ من4الى6 دقائق فى التسويه
وبالهنا والشفا
بجد يا جماعة جربوها ومش هتندمو والله تحفه
[img]
[/img][img]
[/img]